Turnen

Recreatie turnen
Je kunt bij Brinio gewoon gezellig en ongedwongen sporten op turntoestellen. Een uurtje lekker gymen en ontspannen, waarbij je alles doet, zoals ringen, brug, evenwichtsbalk, minitrampoline, tumblingbaan, lange mat, kast en pegasus. Ieder jaar worden er leuke wedstrijden georganiseerd op het eiland waaraan iedereen mee kan doen. Dit alles voor jong en oud!! Brinio biedt ook de mogelijkheid om aan wedstrijd turnen mee te doen. Recreanten die daarvoor geschikt zijn en de juiste instelling hebben, kunnen op natuurlijke wijze doorstromen naar de selectie, wedstrijd turnen.

Selectie turnen
Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en elegantie naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn van groot belang in de sport. Brinio heeft dan ook een grote meisjes selectiegroep, waar moeilijkere onderdelen worden getraind en ook meerdere uren per week. Voor deze lessen worden kinderen door de recreatie -en selectieleiding geselecteerd. Alle meiden die op selectie zitten doen ook mee aan wedstrijden.

Turnen voor jongens
Ook als jongen kun je bij Brinio voor turnen. Bij jongens turnen wordt vooral veel gebruik gemaakt van de toestellen: ringen, rekstok, brug gelijk, paddenstoel, paard, lange mat en minitrampoline. Uiteraard ook de luchtgeveerde tumblingbaan.

Klik hier voor meer informatie over het lesrooster of de locaties